Politiek: “Wethouder zou in gesprek moeten gaan met Altenastaete”

Foto: Archief
8 november 2019, 11:44
Verlopen

ALTENA - Sommige politieke partijen in Altena vinden dat wethouder Paula Jorritsma in gesprek moet gaan met de directie van Altenastaete. Ook al valt de particuliere zorginstelling officieel buiten de invloedsfeer van de gemeente.

In AD Rivierenland vertelden oud-medewerkers dat de directie een schrikbewind zou voeren, personeel medische handelingen laat uitvoeren die daartoe niet bekwaam is en bewoners niet de zorg geven waarvoor zij betalen. Bovendien maakt de zorginstelling meer winst dan gemiddeld gebruikelijk is binnen deze branche.

De wethouder zou daarover in gesprek moeten gaan, vindt AltenaLokaal. En Progressief Altena denkt erover de wethouder te vragen contact te leggen met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd over een eventueel onderzoek. Andere partijen als ChristenUnie en SGP uiten hun zorgen, maar vinden stappen nu nog voorbarig.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl