Woudrichemmer Bergsma stapt op als gedeputeerde

Foto: Archief
9 november 2019, 07:05
Verlopen

DEN BOSCH/WOUDRICHEM - Als gevolg van het stikstofdossier heeft de Woudrichemse gedeputeerde Renze Bergsma zijn ontslag ingediend bij de Provinciale Staten.

De Woudrichemse Renze Bergsma die namens het CDA-gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant is, heeft aan het einde van de Statenvergadering op 8 november per direct zijn ontslag ingediend. Ook zijn CDA-collega Marianne van der Sloot treedt per direct af. De oud-wethouder van de voormalige gemeente Woudrichem was sinds juni gedeputeerde met in zijn portefeuille Veiligheid, Bestuur en Organisatie. Zijn wethouderstaak in Woudrichem heeft hij vervuld van 2008 tot en met 2018. In de periode 2012 tot en met 2016 was Bergsma bestuurslid van het CDA in Brabant.

Bergsma geeft de volgende verklaring af: “Op de laatste dag van de onderhandelingen van deze coalitie, zette de Raad van State een streep door de PAS. Niemand kon overzien welke impact dit zou hebben voor Nederland en misschien wel in het bijzonder voor Brabant. Nu, amper een half jaar later, moet ik constateren dat het deze coalitie niet gelukt is om dit dossier het hoofd te bieden, en een eerste, zo belangrijke stap voorwaarts te zetten. Terwijl Brabant dit echt verdient. Ik vind het enorm teleurstellend dat we er met z’n allen niet uit zijn gekomen. Gelet op de huidige positie van mijn fractie, is voor mij een onwerkbare situatie ontstaan. Ik kan niet anders dan de conclusie trekken dat ik mijn functie niet meer op een geloofwaardige manier kan uitoefenen. Daarom bied ik Provinciale Staten per direct mijn ontslag aan.”

CDA Altena betreurt de ontwikkelingen in Den Bosch. Het aftreden van beide CDA-gedeputeerden vindt de partij zeer spijtig. Bovendien gaat dit de agrarische sector ook niet verder helpen. En voor Altena is het een verlies.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl