Brons voor Rick Sonnema tijdens Liège Open 2019

Foto: Leo Sonnema
10 november 2019, 12:35
Verlopen

WIJK EN AALBURG/LUIK - Zaterdag 9 november stond in het Belgische Luik de 4e Liège open op het programma. Het laatste meetmoment voor het EK senioren in Baku 2020 en daarmee een deelnemersveld van ruim 1100 karateka's uit 25 landen die streden voor een podium plek.

In de eerste ronde won Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg met 4-1 van zijn tegenstander uit Frankrijk. Vervolgens wist Sonnema in de tweede ronde met 3-2 te winnen van zijn Luxemburgse tegenstander, waardoor hij in de kwartfinale stond. In deze kwartfinale stond Sonnema tegenover een teamgenoot uit het Nederlands team, deze ronde wist hij met 5-0 winnend af te sluiten.

In de halve finale moest Rick helaas zijn meerdere erkennen in zijn Belgische tegenstander. In een mooie wedstrijd trok Rick helaas nipt aan het kortste eind en verloor hij met 1 tegen 4. Door dit verlies stond zijn tegenstander in de finale en mocht Rick zich klaar maken voor de strijd om het brons. In een mooie bronzen finale wist Sonnema overtuigend met 4-1 te winnen van zijn tegenstander uit Algerije.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl