JA! Jeugdfanfare Altena wint Survento Fanfare Festival

Foto: Ramon Mutsaers
11 november 2019, 09:11
Verlopen

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 9 november ontmoetten veertien orkesten elkaar tijdens het Survento Fanfare Festival in het Friese Surhuisterveen. JA! Jeugdfanfare Altena won op dit festival 2 eerste prijzen en de hoofdprijs voor de show met het beste entertainment.

Op dit festival gaat het namelijk niet alleen om de muziek, maar spelen programma-opbouw, een goede presentatie van het orkest en het entertainmentgehalte ook een belangrijke rol. 8 jeugdige muzikanten van JA! hebben een prachtige show bedacht en muziekarrangementen gemaakt voor het thema: ‘Around the world in 30 minutes, ft JA! Airlines, met als ondertitel: Als je muziek hoort ga je stralen, want dat is de taal die alles heeft; die je gedachten en je dromen vleugels geeft.

En stralen deden de muzikanten van JA!. Hun optreden verliep nagenoeg vlekkeloos. Bekende melodieën uit diverse landen in Europa passeerden de revue met als hoogtepunt het JA!-koor dat a capella ‘Barcelona’ van Montserrat Caballé en Freddie Mercery zong. De reis ging vervolgens via Afrika (met een uitstekende solo van percussionisten) naar Amerika, waar tromboniste Soesja het publiek veroverde met haar dans op ‘New York, New York’. Na nog een wervelend carnaval in Brazilië konden de aanwezigen tot rust komen op een eiland in de stille oceaan en genieten van de prachtige solo op sopraansaxofoon door Elin van der Ham. Tijdens de toegift bouwden de muzikanten een feest op de muziek van Wereld Wijd Orkest. De gehele show werd met toepasselijke filmpjes op een groot scherm gepresenteerd.

“Wow, dit is zo gaaf!”, juicht Gera van Dalen, “Hier hebben we als werkgroep maandenlang hard aan gewerkt. Wat geweldig is dit! We doen het met heel het orkest, maar ik wil hier toch Carlo met hulp van de werkgroep noemen voor het maken van alle arrangementen.”

Sopraansaxofoniste Elin van der Ham is helemaal in haar nopjes met haar solistenprijs. Met een glimlach van oor tot oor vertelt ze vereerd te zijn dat de Survento-werkgroep haar vroeg om de solo te willen spelen: “Maar dan moest ik ’t nog wel doen. Natuurlijk was ik wel zenuwachtig, maar het speelde heerlijk. De prijsuitreiking is altijd zo’n spannend moment. Het gejuich was overdonderend toen we hoorden dat we de Entertainment prijs hadden gewonnen. En dan ook nog eerste in de C-divisie. We halen hier gewoon 3 prijzen op!”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl