Gemeenteraad blijft zich zorgen maken over tekorten in de zorg

Foto: Archief
13 november 2019, 18:44
Verlopen

ALMKERK - De gemeenteraad van Altena blijft zich grote zorgen maken over de tekorten in de zorg, met name op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

Dat bleek afgelopen dinsdag tijdens de behandeling van de begroting. Volgend jaar moet op het zorgbudget 400.000 euro worden bezuinigd. Grote vraag is alleen waar die bezuiniging vandaan moet komen. Een van de opties is om een extern deskundige aan te trekken. Bij een eerder debat zegde wethouder Paula Jorritsma al toe de gemeenteraad van Altena periodiek in te lichten over de kosten voor de uitvoering van de Wmo.

Ook over de financiële toekomst van Altena als geheel werden dinsdagavond zorgen geuit. Met name de VVD was fel en stemde aan het eind van de vergadering tegen de begroting. Burgerstem Altena overwoog dat, maar Van den Tol vond voortgang uiteindelijk belangrijker. Ook voor de ChristenUnie was tegen de begroting stemmen te zwaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl