Groene stroom uit Altena krijgt opnieuw een 10

Foto: Altena Nieuwe Energie
13 november 2019, 12:06
Verlopen

ALTENA - Altena Nieuwe Energie is, samen met de ruim 40 energiecoöperaties met wie ze samenwerken in het collectief om | nieuwe energie, opnieuw uitgeroepen tot groenste leverancier van Nederland.

“De energie die wij gezamenlijk opwekken, krijgt weer het rapportcijfer 10 van de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur en Milieu en WISE. Iedereen in Altena (en Nederland) kan daarmee profiteren van de groenste energie, opgewekt in zijn of haar eigen buurt. Energie zonder winstoogmerk wint het daarmee van de grote commerciële partijen.”

Voorzitter Cees de Bas van Altena Nieuwe Energie | om: “Het collectief waarmee wij samenwerken krijgt al 5 jaar op rij een rapportcijfer 10. Dat is een prachtige bekroning van het harde werk dat wij als lokale energiecoöperaties verrichten. Samen met ons minimale hoofdkantoor vormen we een tegengeluid in Nederland. We pakken als burgers de regie over onze energievoorziening terug. Onze klanten kopen de zonne-energie opgewekt bij De Bloemplaathoeve in Almkerk, en daar komt nu ook de energie van de familie Van Bergeijk uit Werkendam bij.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl