IMS/Voltena komt te kort in de topper tegen Laudame Financials VCN

Foto: Ron Dekker
13 november 2019, 12:19
Verlopen

WERKENDAM - De strijd om de koppositie, een topper van een wedstrijd. De huidige koploper IMS/Voltena, welke tot nu toe een vliegende start beleefde, tegen het bekende Laudame Financials VCN, welke plaats 2 in de ranglijst van de topdivisie bezetten.

Menig volleyballiefhebber legde afgelopen zaterdag de reis naar Werkendam af om te zien welke ploeg het strijdtoneel als winnaar verliet. Dat het duel een strijd om de koppositie betrof, bleek al snel duidelijk door de vlotte start die VCN maakte. IMS/Voltena keek hierdoor herhaaldelijk tegen een achterstand aan. Het telkens aanzetten om dit puntenverschil in te korten, kostte veel kracht aan de kant van de thuisploeg. Het verschil omzetten in een voorsprong lukte enkel in de derde set. In deze set kijkt IMS/Voltena naar een achterstand van 0-2 in sets (23-25, 22-25) en realiseert zich dat het de laatste mogelijkheid is om de wedstrijd te kantelen. Maar wanneer er in de eindfase van deze derde set een ruime voorsprong alsnog wordt weggegeven en de winst ternauwernood wordt binnengehaald (28-26), is het duidelijk niet de wedstrijd van IMS/Voltena. VCN gaat met de winst (1-3) terug naar Capelle aan den IJsel (14-25).

IMS/Voltena en VCN wisselen daarmee van plaats op de ranglijst, maar zitten elkaar nog steeds op de hielen (2 punten verschil). Het eerste damesteam uit Werkendam krijgt zaterdag 16 november de kans om de kwaliteiten die ze in huis hebben te tonen. Om 17:00 uur wordt aangetreden in Nijmegen tegen VoCASA dames 1, welke meestrijd aan de top van de ranglijst. Dit betekent weer een mooi affiche voor alle volleyballiefhebbers!

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl