Jeugdzorgdossier Juzt vraagt voorlopig om geheimhouding

Foto: Gemeente Altena
13 november 2019, 18:09
Verlopen

ALTENA - De gemeenteraad van Altena heeft inmiddels in vertrouwelijkheid het complete dossier over het jeugdzorgvraagstuk ontvangen.

Toch werd tijdens de gemeenteraadsvergadering van 12 november besloten het dossier pas op termijn in openbaarheid te bespreken. Wethouder Jorritsma gaf aan te verwachten dit op korte termijn te kunnen doen. De geheimhouding betreft de bijlagen bij de raadinformatiebrief die wel openbaar is. Volgens de SGP is het vreemd dat er een ‘grote strik’ om het dossier zit en zei zo beperkt te worden om het debat over dit dossier te voeren. Burgerstem Altena is bang dat door de geheimhouding niemand op zijn verantwoordelijkheden aan te spreken is. ChristenUnie steunt de geheimhouding onder de voorwaarde dat er wel snel actie genomen moet worden op het vraagstuk.

Het college van Altena heeft al wel vragen beantwoord, maar noemt de tijd te kort om exact te bepalen wat onder de geheimhouding dient te vallen en wat wel in openbaarheid gebracht kan worden. Pas als de vertrouwelijkheid er af kan, is de gemeenteraad in staat om het volledige dossier te bespreken. Burgemeester Fränzel laat weten dat het uiteraard belangrijk is om op een later tijdstip dit dossier in openbaarheid bespreekbaar te maken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl