Marcel Fränzel waarnemend burgemeester gemeente Sint Anthonis

Foto: Gemeente Sint Anthonis
15 november 2019, 15:30
Verlopen

ALTENA/SINT ANTHONIS - De commissaris van de Koning, Wim van de Donk, heeft de heer Marcel Fränzel met onmiddellijke ingang tot waarnemend burgemeester van de gemeente Sint Anthonis benoemd.

Dit deed van de Donk nadat hij had kennisgenomen van de verklaring en het ontslagverzoek van de burgemeester van Sint Anthonis, Marleen Sijbers. Hij heeft daarover overleg gevoerd met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad en een vertegenwoordiging uit het college van burgemeester en wethouders. De commissaris heeft vastgesteld dat er inderdaad geen draagvlak is om samen verder te gaan.

Tijdens het overleg is het verzoek besproken van de CDA-fractie aan de commissaris om een onderzoek in te stellen naar de bestuurscultuur in de gemeente. Dit verzoek heeft er mede toe geleid dat de waarnemend burgemeester de opdracht heeft om alles te doen wat nodig is om te komen tot goede, werkbare bestuurlijke verhoudingen in de gemeente. Daarnaast is hem gevraagd te werken aan een goede uitvoering van de besluiten van de gemeenteraad van Sint Anthonis over de toekomstige herindeling.

De commissaris van de Koning heeft met waardering kennis genomen van het feit dat de heer Fränzel beschikbaar is voor deze bestuurlijke opdracht. Als burgemeester heeft Fränzel ruime ervaring met herindelingen. Hij was van 2002 tot 2013 burgemeester van Woensdrecht, extern voorzitter fusie Aalburg, Werkendam en Woudrichem en nadien waarnemend burgemeester in Veghel, dat opging in de nieuwe gemeente Meierijstad. Ook van Meierijstad was Marcel Fränzel waarnemend burgemeester, nadien volgden Oosterhout en tot december 2019 de gemeente Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl