IMS Voltena met beide benen op de grond

Foto: John Weeda
18 november 2019, 16:05
Verlopen

WERKENDAM/NIJMEGEN - Na de nederlaag van vorige week zaterdag tegen de nummer 2 Laudame Financials VCN Dames 1 stond er afgelopen zaterdag weer een sterke tegenstander tegenover het eerste damesteam van IMS Voltena.

In Nijmegen mochten de meiden tegen het eerste damesteam van VoCASA spelen, welk team zich toen nog op een gedeelde derde plaats met 1 punt onder IMS/Voltena bevond. In een hal die steeds paarser lijkt te worden begonnen de meiden aan de wedstrijd. Dat de tegenstanders van IMS Voltena harder slaan weten ze inmiddels. Door hun sterke verdediging en positiespel weten de Werkendamse meiden hier vaak wel raad mee. Echter wisten de meiden van VoCASA goed de zwakke plekken te vinden en was hiermee de eerste set snel gespeeld in het voordeel van VoCASA.

Ook in de tweede set konden de meiden uit Nijmegen blijven scoren. Waar de verdediging van Voltena normaal de ballen van de grond weet te houden leek het nu alsof het paarse speelveld als een magneet op de bal werkte. Daarna wist Voltena zich te herpakken en kwam zelfs even op een voorsprong te staan. Er volgde lange rally’s, mooie punten over en weer maar uiteindelijk trok VoCASA ook de winst in de derde set naar zich toe. Achteraf heeft het team uitgebreid geëvalueerd en weer genoeg van de wedstrijd geleerd om de komende twee weken fanatiek aan de leerpunten te gaan werken.

De extra week kunnen de meiden hierbij goed gebruiken, want de eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 30 november in sporthal De Crosser in Werkendam, waar om 19.00 uur aangetreden zal worden tegen SV Dynamo Apeldoorn Dames 1.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl