Brainstorm over sluipverkeer A27 in Altena

Foto: Archief
19 november 2019, 19:57
Verlopen

ALTENA - Op maandagavond 18 november ontving wethouder Hans Tanis inwoners uit de gemeente Altena die langs de routes wonen waar sluipverkeer van de A27 rijdt.

Er waren ruim 35 inwoners aanwezig die recent of wat langer geleden bij de gemeente hadden aangeklopt vanwege de overlast door het sluipverkeer. Met veel inzet hebben de bewoners eerst zo precies mogelijk omschreven waaruit de overlast op de verschillende sluiproutes bestaat, om vervolgens oplossingen aan te dragen en samen te verkennen. Problemen doen zich vooral voor in de ochtend- en de avondspits door sluipverkeer dat veel te hard en te roekeloos rijdt. Er leven grote zorgen om de verkeersveiligheid. Uiteenlopende maatregelen passeerden de revue, zoals drempels, het instellen van eenrichtingsverkeer of wegafsluitingen tijdens de spitsuren.

De gemeente gaat de ervaren problemen en mogelijke oplossingen nu nader analyseren. Dan volgt na de jaarwisseling een tweede ronde met deze groep omwonenden, om de bedachte maatregelen terug te koppelen. Daarna nodigt de gemeente uiteraard alle andere inwoners en ondernemers uit om mee te denken en mogelijke oplossingen aan te dragen.

Wethouder Tanis: “Ik ben heel blij met de constructieve inbreng van alle aanwezigen. Daar kunnen we met onze verkeersdeskundigen zeker mee verder. Sluipverkeer is een erg hardnekkig probleem dat overal speelt waar het verkeer op een snelweg vastloopt. De A27 heeft wat dat betreft natuurlijk een slechte reputatie. Maar toch heb ik goede hoop dat we samen sluipverkeer kunnen terugdringen.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl