Werkendam krijgt nieuwe insteekhaven

Foto: Altena TV
19 november 2019, 08:43
Verlopen

WERKENDAM - Na jaren van voorbereiding is een intentieovereenkomst getekend door diverse partijen voor de aanleg van een nieuwe insteekhaven in Werkendam.

Er is een grote behoefte aan extra kaderuimte in het Werkendamse havengebied. In de Biesboschhaven is ruimte beschikbaar voor de ontwikkeling van deze insteekhaven. De gemeente Altena is in gesprek met de Werkendamse Maritieme Industrie en diverse andere ondernemers om de plannen te concretiseren.

De nieuwe haven wordt 50 meter breed en 135 meter lang. Voor deze afmetingen is bewust gekozen, zodat ook het langste binnenvaartschip aan kan meren. De haven zal ruimte gaan bieden aan diverse bedrijven met een werkkade aan beide zijden. De werkzaamheden starten naar verwachting al in 2020.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl