Gemeente Altena beschikt weer over een gemeentewapen

Foto: Sander van Strien
20 november 2019, 00:29
Verlopen

ALTENA - Burgemeester Marcel Fränzel heeft dinsdagavond 19 november, voorafgaand aan de raadsvergadering, het ‘wapendiploma’ van Altena in ontvangst mogen nemen. Dit wapendiploma werd uitgereikt door de voorzitter van de Hoge Raad van Andel, de heer De Savornin Lohman en heraldicus Van den Borne.

In het gemeentewapen zijn elementen terug te zien uit de gemeentewapens van de fusiegemeenten. Het ontwerp maakt gebruik van de heraldische ‘ingedreven punt’ die het mogelijk maakt om het rad in het schild te plaatsen zonder de afgewende zalmen van elkaar te scheiden. Dit rad kwam ook al voor in het gemeentewapen van Aalburg. De licht gebogen zalmen volgen de contouren van de ingedreven punt. Die zalmen waren ook onderdeel van de gemeentewapens van Woudrichem en Werkendam. 

De ontwerper van het gemeentewapen, De Hoge Raad van Adel, is het vaste adviescollege van de regering op het gebied van adeldom en heraldiek. De Hoge Raad van Adel is vanaf de oprichting in 1814 nauw betrokken bij de vaststelling van de wapens van de Nederlandse adel en overheidsinstellingen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl