Ouderen in Genderen spelen koersbal in het dorpshuis

Foto: Altena TV
23 november 2019, 20:54
Verlopen

GENDEREN - In het dorpshuis van Genderen wordt elke eerste en derde woensdag van de maand koersbal gespeeld. Een manier van ontspanning, maar ook elkaar ontmoeten en gezellig samenzijn.

Het spel koersbal bestaat uit een wedstrijdmat van 8 bij 2 meter, 4 zwarte en 4 gele koersballen en een jack. De sport is omstreeks 1980 overgewaaid vanuit Australië naar Europa. In Genderen heeft het bestuur van het dorpshuis ervoor gezorgd dat koersbal populair is in het dorp. Zij wilden een nieuwe activiteiten beginnen om verschillende mensen in contact te brengen, maar ook voor de beweging. Koersbal vraagt ook behendigheid. De ballen hebben een zwaartepunt waardoor ze nooit goed recht rollen. Maar wie goed oefent, wordt er behendig in.

Wie ook interesse heeft in koersbal, maar ook de gezelligheid wil opzoeken, is welkom om te komen kijken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl