Inwoners Rivierenland meer geld kwijt aan waterschapslasten

Foto: Archief
1 december 2019, 09:56
Verlopen

REGIO - Inwoners binnen het werkgebied van Waterschap Rivierenland zijn dit jaar enige tientjes meer kwijt aan de waterschapslasten. Voor een doorsnee gezin in een gemiddeld koophuis stijgen de waterschapslasten in 2020 met 20 tot 30 euro. Huurders betalen 11 tot 15 euro meer.

Als een grote verrassing komt de stijging niet. Bestuurslid Andries van der Netten van Stigt luidde eerder dit jaar al de noodklok over toenemende schulden en kosten bij het waterschap. Dat komt deels door dure dijkversterkingen in het gebied. De lasten stijgen bij Waterschap Rivierenland wel veel harder dan in de rest van Nederland. In Nederland stijgen de lasten gemiddeld met 3,6 procent. In Rivierenland stijgen de lasten nu met ruim 6 procent.

Hoewel vaststaat dat het waterschap de komende decennia voor grote opgaven en kosten staat, is er over bezuinigingen nog niet gesproken. De begroting van het waterschap wordt in december nog besproken door het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl