Verdachten mishandelingszaak Gorinchem langer vast

Foto: Archief
1 december 2019, 09:54
Verlopen

GORINCHEM - Drie Gorcumers die eerder zijn aangehouden in verband met een mishandelingszaak in Gorinchem blijven langer vastzitten. Twee van hen worden verdacht van poging doodslag.

De derde zou tijdens de confrontatie een meisje hebben bedreigd met een mes. Dat maakte het Openbaar Ministerie Rotterdam vrijdagavond bekend. De drie jongeren blijven minimaal nog veertien dagen vastzitten. De Gorcumse jongeren zijn onder meer opgepakt aan de hand van vier filmpjes die van de mishandelingen zijn gemaakt. Daarin is te zien hoe ze leeftijdgenoten tegen de grond werken en hen schoppen en slaan.

Nadat een van de slachtoffers aangifte deed, volgenden er meer. De politie heeft vijf aangiften binnen. De filmpjes trokken nationaal en internationaal aandacht en politici spraken hun afschuw uit. Later werd duidelijk dat de aanleiding voor de mishandelingen mogelijk ligt in ruzies over het betasten van een meisje op de Gorcumse kermis en gedoe om een fietssleutel.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl