Drugsbeleid Altena uitgesteld: ‘helaas’

Foto: Archief
6 december 2019, 10:56
Verlopen

ALTENA - Het gebruik van drugs en alcohol door jongeren in Altena is een groot probleem. Nieuw beleid laat langer op zich wachten.

Middels een brief heeft het college de gemeenteraad geïnformeerd dat het niet is gelukt om nog dit jaar te komen met een nieuw actieplan om het gebruik van drugs en alcohol door jongeren tegen te gaan. ‘Helaas’, zo stelt het college. Pas volgend jaar zal een actieplan met prioriteiten worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Het niet kunnen na komen van de toezegging betekent niet dat erop dit moment niets gebeurt in de aanpak van alcohol en drugs op het gebied van preventie, toezicht en handhaving. Het LEV-project is inmiddels bij nagenoeg alle scholen binnen de gemeente uitgerold, worden sportclubs ondersteund die hulp vragen om het alcohol- en drugsgebruik tegen te gaan en vindt toezicht en handhaving plaats bij evenementen, sportclubs en horeca.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl