AltenaLokaal maakt zich zorgen om verzekering vrijwillige brandweerlieden

Foto: Altena TV - archief
8 december 2019, 16:25
Verlopen

ALTENA - Hoe is het gesteld met de verzekeringsvoorwaarden van de brandweervrijwilligers in Altena? Dit vraagt AltenaLokaal aan het college middels artikel 53 vragen.

Aanleiding voor deze vragen was een reportage van EenVandaag waaruit bleek dat brandweervrijwilligers niets kregen uitgekeerd na een ongeval tijdens hun dienst of oefening. Mogelijk is dit ook het geval in de gemeente Altena. De vragen aan het college zijn concreet: ‘Is deze situatie ook voor onze regio van toepassing’ en ‘zo ja, hoe gaan we hier in de nabije toekomst mee om’.

Een van de redenen was het onvoldoende verzekerd zijn van gemeenten. De brandweerlieden kunnen derhalve als er iets misgaat bij de uitoefening van hun vrijwillige taak in grote financiële problemen geraken terwijl ze juist voor de overheid een belangrijke maatschappelijke taak vervullen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl