Tentoonstelling van VKPNO in Nieuwendijk

Foto: Archief
8 december 2019, 17:30
Verlopen

NIEUWENDIJK - De kleindierenvereniging VKPNO organiseert op 19 en 20 december weer haar jaarlijkse tentoonstelling voor rasdieren in de sporthal van De Iris in Nieuwendijk.

Tijdens de tentoonstelling zijn er vele dieren te zien in de categorieën: hoenders- en dwerghoenders, sierduiven en oorspronkelijke duiven, konijnen, cavia’s en sier- en watervogels. Op 18 december zullen opgeleide keurmeesters de dieren komen beoordelen en uitmaken welke dieren zich kampioen 2019 mogen noemen. De keurmeesters hanteren een rasomschrijving en met dat ‘ideale beeld’ voor ogen vergelijken ze de dieren onderling. Van elk dier worden de goede en ook minder goede eigenschappen op een beoordelingskaart genoteerd.

De inzenders zijn het hele jaar druk in de weer om de rassen in stand te houden en daar waar nodig te verbeteren, om zo weer wat dichter bij het ideale beeld te komen. Het spreekt voor zich dat de dieren een optimale verzorging krijgen, ruime stallen, goed voer en ze worden getraind om zich op de dag van de keuring goed te laten zien aan de keurmeester.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl