CDA stapt uit coalitie Provinciale Staten Noord-Brabant

Foto: Altena TV - archief
13 december 2019, 22:21
Verlopen

REGIO - Na het eerdere vertrek van gedeputeerde Bergsma en van der Sloot uit de Provinciale Staten stapt nu het volledige CDA uit de coalitie.

Na het sneuvelen van een door het CDA ingediende motie inzake het stikstofbeleid zagen ze geen andere keus dan uit de coalitie te stappen. Het voorstel was om de deadline los te laten voor de termijn waarin boeren hun stallen volgens de nieuwe richtlijnen ingericht en aangepast moeten hebben.

Andere partijen houden vast aan een richtlijn die volgens het CDA ‘niet realistisch’ is. Met het vertrek van het CDA is een minderheidscoalitie ontstaan. Het stikstofbeleid in Brabant is na vele uren debatteren verworpen. Hermen Vreugdenhil spreekt namens de fractie CU/SGP van een moedig besluit en blijft zich inzetten voor het creëren van draagvlak onder een goed beleid waarbij de stikstofproblematiek zal worden aangepakt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl