De Put aan de Omloop niet meer geschikt om te zwemmen

Foto: Pixabay
19 december 2019, 05:45
Verlopen

ALMKERK - Provincie Noord-Brabant is het eens met gemeente Altena dat de Put aan de Omloop niet meer geschikt is om in te zwemmen.

Met ingang van het zwemseizoen 2020 geldt daar een permanent negatief zwemadvies. De slechte kwaliteit van het water kan de gezondheid van de zwemmers in gevaar brengen. Sinds 2012 is er structureel blauwalg aanwezig in de Put aan de Omloop. Onderzoek wees uit dat het stikstof- en met name ammoniumgehalte hier extreem hoog is door de baggerlaag en de kwel.

De baten wegen niet op tegen de kosten om maatregelen hiertegen te nemen. De kans bestaat ook dat dat de maatregelen niet het gewenste effect hebben. Voor veilige zwemwaterlocaties in de buurt van de Put aan de Omloop kijk op: www.zwemwater.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl