Man weigert blaastest en verzet zich bij aanhouding

Foto: Archief
20 december 2019, 17:50
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Een 44-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg, die vermoedelijk onder invloed reed, heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een blaastest geweigerd.

De Wijk en Aalburger werd rond 2.00 uur op de Bergstraat in Wijk en Aalburg gecontroleerd. Tijdens het gesprek roken de agenten een sterke alcohollucht. Hierop werd de man onderworpen aan een blaastest. Ondanks meerdere blaaspogingen, werd duidelijk dat de man niet wilde meewerken aan een goede blaastest. Omdat er sterke vermoedens waren voor het rijden onder invloed, werd de man verteld dat hij werd aangehouden.

De verdachte gaf vervolgens gas en reed weg. Na een korte achtervolging parkeerde de man zijn voertuig op de Galerij in Wijk en Aalburg. Hier werd de man alsnog in de boeien geslagen. In de auto vond de politie een groot geldbedrag. Tot duidelijk is waar dit geld vandaan komt, heeft de politie het bedrag in beslag genomen. Ook op het politiebureau weigerde de verdachte zijn medewerking aan een ademanalyse. De man zit vast voor verder onderzoek.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl