Oudste inwoner van Nederland in Gorinchem overleden

Foto: Gemeente Gorinchem
25 december 2019, 11:49
Verlopen

GORINCHEM - In de nacht van 23 op 24 december is mevrouw Geertje Kuijntjes in haar woonplaats Gorinchem overleden. Dat heeft het woonzorgcentrum waar zij woonde bekendgemaakt. Zij was sinds augustus 2015 de oudste inwoner van Nederland. Mevrouw Kuijntjes is 114 jaar geworden.

Mevrouw Kuijntjes is geboren en getogen in Gorinchem en heeft altijd in de binnenstad gewoond. Ze is nooit getrouwd geweest en had geen kinderen. Van beroep was ze kostuumnaaister in Gorinchem. Dat heeft ze tot aan haar pensioen gedaan. Ze heeft tot 8 jaar geleden ook nog altijd zelfstandig gewoond. Mevrouw Kuijntjes heeft veel gereisd, zeker na haar pensionering. Zij maakte verre reizen. Haar laatste reis maakte zij nog op de leeftijd van 102 jaar. Ook hield ze van dansen, leerde zij Engels en heeft ze 40 keer meegedaan aan de Nijmeegse Vierdaagse. In 2016 was ze nog bij de intocht van de 100e editie aanwezig.

Burgemeester Reinie Melissant: “Na een lang en actief leven is op de vooravond van Kerst onze oudste inwoonster en die van Nederland overleden. Ik wens de nabestaanden kracht toe om dit verlies een plek te geven.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl