Herinnering aan bombardement van Meeuwen

Foto: Sander van Strien
1 januari 2020, 20:29
Verlopen

MEEUWEN - 75 Jaar naar dato is op 31 december een plaquette onthuld in Meeuwen. Een plaquette die een blijvende herinnering vormt aan het bombardement dat in 1944 plaatsvond.

Het was 31 december 1944 rond 15.55 uur toen geallieerde bommenwerpers het dorp onder vuur namen. De inwoners waren vertrokken op advies van de Duitsers. Heel het dorp lag in puin op een plataan na. Deze plataan staat er nog steeds, naast het dorpshuis waar nu dus ook het plaquette is onthuld door inwoners van toen en de burgemeester. Op het plaquette staat een gedicht in rijm vorm: ‘Bombardement vol angst. De plataan, bleef staan. Terugkeer van evacués, waarna Meeuwen herrees.’

De plaquette is gerealiseerd door Stichting Oorlogsmuseum Veen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl