Actiegroep ‘Beware’ actief op Altena College in Sleeuwijk

Foto: Archief
5 januari 2020, 10:43
Verlopen

SLEEUWIJK - De aula's van het Altena College in Sleeuwijk worden in januari een paar dagen niet schoongemaakt. Dit om leerlingen en docenten te laten zien hoeveel afval er geproduceerd wordt.

Jelmer van der Neut en Daniël Schermers schrokken enorm toen ze voor een schoolopdracht op internetfilmpjes stuitten waarop te zien is hoeveel plastic er in vogels en vissen zit. Het tweetal vond vijf gelijkgestemde klasgenoten en sindsdien staan ze op school bekend als actiegroep ‘Beware’. In januari vindt hun eerste project plaats.

Van 21 tot 24 januari zullen ze hun medeleerlingen in de pauzes filmpjes laten zien. De week erop wordt het afval zelfs een aantal dagen niet opgeruimd. Bovendien worden de prullenbakken in de school niet geleegd. Al het in die week geproduceerde afval wordt vervolgens op het podium in de aula gelegd, zodat iedereen kan zien wat ‘de oogst’ is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl