Landstede Hammers geeft BC Virtus geen enkele kans

Foto: Ron Dekker
7 januari 2020, 16:02
Verlopen

WERKENDAM - Vooraf wist BC Virtus dat de bekerwedstrijd tegen landskampioen Landstede Hammers een onmogelijke opgave zou worden.

Helaas had Virtus weinig tot niets in te brengen, waardoor het verschil wel erg groot uitpakte; BC Virtus 48 – Landstede Hammers 111. Afgelopen zaterdag werd in een goed bezochte Sporthal de Crosser (± 600 bezoekers) stilletjes gehoopt dat Virtus zo nu en dan wat mooie dingen kon laten zien, dat viel tegen!

Virtus heeft in heel de wedstrijd maar 2 wapenfeiten aangetekend. Dat waren de eerste minuten van de wedstrijd met het basis team Martijn Both, Patrick Both, Peter van der Stelt, Cas Vos en Niels Plieger, waarin de score even gelijk opging en dat zelfde basis team zorgde ook voor een kleine opleving na een tussenstand van 37-66, Virtus scoorde in 4 minuten tijd 9 punten tegenover Hammers 8 punten, na de time-out van coach Herman van den Belt, ging bij Landstede Hammers de handrem eraf en was er geen houden meer aan!

Zonder meer mooi was het moment dat coach Dusan de geblesseerde Virtus speler Daan v/d Pol de gelegenheid gaf om een vrije worp te laten nemen. Toch kan Virtus terug zien op een geslaagd evenement, spelend voor een volle zaal tegen het beste prof-team van Nederland, versterkt met 4 USA-spelers is iets wat niet veel amateur basketbal verenigingen kunnen zeggen. Komend weekend 11-01 speelt Virtus een thuiswedstrijd tegen de amateur Kampioen van afgelopen jaar; Lokomotief uit Rijswijk, aanvang 19.30 uur, Sporthal de Crosser. Weer een belangrijke wedstrijd, in uitwedstrijd was Virtus zeker niet kansloos en werd op het laatst verloren. Voor laatste updates en competitie standen: www.bcvirtus.nl

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl