Straver zoekt vergeefs naar waypoint

Foto: Edwin Straver
7 januari 2020, 16:17
Verlopen

RIJSWIJK - In de tweede etappe had Edwin Straver al ruzie met een waypoint, op de derde dag van de Dakar Rally was het regelrecht oorlog.

Het waypoint won. Althans, zo leek het. Niet lang nadat Straver de 427 km lange lus bij Neom had volbracht, kwam het bericht dat de laatste 25 km komen te vervallen. Toch een overwinning voor de motorrijders dus. Met de stoom uit zijn helm kwam Edwin Straver over de finish. Boos en teleurgesteld. Waypoint nummer 53, op 25 kilometer voor de finish had hem veel tijd gekost. “Ik heb lang gezocht, veel geprobeerd, maar heb het niet gevonden. Ik heb het wel gezien, want de pijl ging open: bovenop een berg. Ik heb van drie kanten geprobeerd erbij te komen, maar het is niet gelukt. Ik heb het maar gelaten. Het zou het eerste waypoint ooit zijn dat ik mis. Daar zou ik wel heel erg van balen.”

Maar dat hoefde dus niet. Na klachten van andere rijders gaf de organisatie toe dat er een fout in de gps zat en herzag de uitslag. De laatste 25 km werden uit de tijdwaarneming geschrapt. Voor de klassering van Straver maakte dat niet veel uit, voor de tijd wel. Het gevecht met waypoint 53 drukte de stemming nogal bij Straver, die verder een uitstekende dag had gehad. “Het was echt heel mooi. Een prachtige route, ik heb ervan genoten. Het rijden gaat steeds beter. Gisteren heb ik de vering van de KTM iets aangepast en dat geeft meer rust en vertrouwen bij het rijden. Ik zit goed in het ritme.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl