Brandweervrijwilligers in Altena zijn goed verzekerd

Foto: Pixabay
10 januari 2020, 06:37
Verlopen

ALTENA - Vrijwilligers die werken voor de brandweer in Altena, zijn goed verzekerd. Dat antwoordt de gemeente Altena op vragen van AltenaLokaal.

De partij stelde vorige maand schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders, omdat ze wilde weten hoe het is gesteld met de verzekering van brandweervrijwilligers in de regio. Aanleiding daarvoor was een reportage van het actualiteitenprogramma EenVandaag, waarin bleek dat brandweerlieden in financiële problemen kunnen raken als er tijdens hun dienst wat misgaat.

Tientallen vrijwilligers in Nederland kregen vanwege slechte dekking niets uitgekeerd na een ernstig ongeval, stelde de Vakvereniging voor Brandweer Vrijwilligers in de uitzending. AltenaLokaal vroeg zich in de brief af of die situatie ook van toepassing was op de vrijwilligers die werken voor de brandweer in Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl