CDA maakt zich zorgen over de toename van verkeersoverlast

Foto: Archief
11 januari 2020, 06:30
Verlopen

NIEUWENDIJK - Te hard rijden, verkeerd parkeren, crossende brommers, overlast van landbouwtrekkers, sluipverkeer van de A27, te zware voertuigen en auto’s die door de wijken rijden en zorgen om de verkeersveiligheid bij scholen.

Het zijn onderwerpen die CDA raadslid Otto van Breugel ter ore komen van inwoners in de gemeente Altena. Van Breugel maakt zich dan ook zorgen, omdat het binnen de gemeente Altena ontbreekt aan goed beleid op verkeer en vervoer. “De oude plannen zijn van jaren terug. Dit is echt iets wat snel moet worden opgepakt. Wanneer je een goed beleid hebt, kun je de inwoners ook goed informeren op het moment dat er vragen en zorgen zijn over het verkeer. Dit is nu onvoldoende mogelijk”, aldus Otto van Breugel.

Van Breugel vraagt het College ook om de inwoners bij het maken van het beleid te betrekken. Hij zou graag zien dat in elk dorp inwoners bij elkaar komen en met elkaar praten over het verkeer en de problematiek op dit gebied. De inwoners kennen hun dorp het best en weten welke knelpunten en zorgen er op het gebied van het verkeer er zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl