Altena sluit zich aan bij Eén tegen eenzaamheid

Foto: Pixabay
15 januari 2020, 17:47
Verlopen

ALTENA - Wethouder Paula Jorritsma zette woensdagmiddag 15 januari haar handtekening onder het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS.

Doel van het actieprogramma is de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken. Dat doet Paula Jorritsma tijdens de Meet-up Nationale en lokale coalities tegen eenzaamheid in de Ridderzaal in Den Haag. Daar troffen 450 vertegenwoordigers van gemeenten en deelnemers aan de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid elkaar om inspiratie op te doen voor de aanpak van eenzaamheid.

Wethouder Paula Jorritsma: “Uit onderzoek blijkt dat ook steeds meer jonge mensen, twintigers, aangeven dat ze eenzaam zijn. We denken dat eenzaamheid iets is van ouderen, die alleen zijn komen te staan, weduwe of weduwnaar zijn geworden. Maar ook steeds meer jongeren, in de bloei van hun leven, geven aan dat ze zich eenzaam en verlaten voelen. Dat is toch merkwaardig. Wat er nodig is, is ontmoeting. Een mens is pas een mens in de ogen van een ander. We moeten inzetten op samenleven, op samenredzaamheid.”

Het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid is 20 maart 2018 gelanceerd door minister Hugo de Jonge van VWS. Sindsdien doen 126 gemeenten en 100 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken. Meer dan helft van de mensen ouder dan 75 jaar in Nederland zegt zich eenzaam te voelen. Dat geldt ook voor gemeente Altena. Eenzaamheid kan serieuze gevolgen hebben voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl