Coureur Edwin Straver in kritieke toestand na ongeval

Foto: Archief
16 januari 2020, 16:05
Verlopen

RIJSWIJK - SAOEDI-ARABIË - Motorcoureur Edwin Straver uit Rijswijk ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis na een zware crash tijdens de Dakar Rally.

Straver kwam donderdagochtend ten val en is ter plekke gereanimeerd door aanwezige artsen van de Dakar Rally. 10 minuten lang was er geen sprake van een hartslag. Met de helikopter is hij naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis in Riyad is geconstateerd dat de bovenste nekwervel is gebroken.

De coureur reed met een snelheid van ongeveer 50 kilometer per uur en kwam zeer ongelukkig ten val in de duinen. Het is de derde keer dat Straver deelneemt aan de Dakar Rally als kistrijder. Zijn vrouw en ouders waren reeds in Saoedi-Arabië om de finish op vrijdag bij te kunnen wonen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl