BC Virtus verrast Zeemacht in eigen huis

Foto: Ron Dekker
21 januari 2020, 18:23
Verlopen

WERKENDAM - Wonderen zijn de wereld nog niet uit, want afgelopen zaterdag verbaasde Virtus vriend en vijand door met een gehavend team in Den Helder het onmogelijke te presteren: winnen van nummer 4, MSV Zeemacht, met 71-77.

Met slechts 9 spelers maakte Virtus de verre reis. Het team van coach Dusan was gebrand op een goed resultaat en speelde als vanouds met veel strijd en goed verdedigend werk. Vanaf de sprongbal nam Virtus direct de leiding. Niels Plieger rammelde een 3 punter binnen en de toon was gezet. Gavin en Cas scoorde uit fraaie drives. Virtus speelde een geweldig 1e kwart en Zeemacht liet zich verrassen. In het 2e kwart kwam Zeemacht iets terug, maar Virtus hield de opgebouwde voorsprong in stand. De ruststand was 39-43.

Na de rust ging Virtus verder waar het gebleven was: de eerste uitwedstrijd winnen in de Promotie Divisie.  Het laatste kwart speelde Virtus ervaren uit, met nog 3 minuten te gaan kwam Zeemacht nog wel op voorsprong 68-67 maar scores van Niels, Cas en Gavin gooide de wedstrijd op winst. Na afloop was de vreugde groot en werd er fluitend langs het kanaal naar huis gereden.

Komende zaterdag wil Virtus zijn goede vorm doorzetten en wel tegen koploper Dreamfields Dolphins. De aanvang is 19.30 uur in Sporthal de Crosser in Werkendam.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl