Vuurwerkvrije zones in Altena: SGP zegt doen!

Foto: Altena TV
21 januari 2020, 21:45
Verlopen

ALTENA - Volgens de SGP-fractie in Altena is het instellen van vuurwerkvrije zones haalbaar en moet er een verbod komen op het afsteken van vuurwerk rondom zorginstellingen, kerken en winkelgebieden.

Peter Noordergraaf (raadslid SGP): ‘Een ruime meerderheid van de Nederlanders is voor een vuurwerkverbod blijkt uit onderzoek, het instellen van vuurwerkvrije zones is nog een milde variant. We verwachten brede steun bij dit voorstel’.

Het voorstel is nieuw voor de gemeente Altena maar in andere gemeenten al ingesteld. Handhaving is daarbij noodzakelijk en is niet per definitie een taak voor de politie. Sociale controle en elkaar aanspreken hoort is daarom belangrijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl