Holocaustmonument ‘Levenslicht’ te zien in Woudrichem

Foto: Gerrit de Joode
22 januari 2020, 22:40
Verlopen

WOUDRICHEM - In de vesting van Woudrichem, naast de Sint-Martinuskerk en voor het Visserijmuseum, is het Holocaust monument 'Levenslicht' te zien.

Ieder jaar wordt rond 27 januari stilgestaan bij de slachtoffers van de Holocaust. Op 27 januari 2020 is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz, hét internationale symbool van de Holocaust, werd bevrijd. Om mensen in hun eigen gemeente te betrekken bij dit oorlogsverleden, is op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei een tijdelijk lichtmonument ontworpen door kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde genoemd ‘Levenslicht’. Elke steen van het monument staat voor een slachtoffer van de Holocaust. In totaal zijn er over 170 gemeenten 104.000 stenen verdeeld die gelijk staan aan het totaal aantal Nederlandse slachtoffers.

Het monument is tot 27 januari dagelijks tussen 16.00 uur en 21.30 uur te zien. Op 27 januari om 19.00 uur vindt de officiële herdenking plaats, alle inwoners van de gemeente Altena zijn uitgenodigd om de herdenking bij te wonen in Woudrichem.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl