Gemeente kapt bijna 500 bomen in eerste kwartaal 2020

Foto: Altena TV
27 januari 2020, 17:33
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena is gestart met kappen van bomen. Het gaat om bomen die ziek zijn, onveilig door takbreuk en bomen die grote overlast veroorzaken.

Er worden onder andere bomen gekapt in Almkerk aan de Uppelse Hoek en de aan Midgraaf (169 bomen), hier is essentaksterfte de belangrijkste oorzaak voor de kap. In Dussen aan riviertje de Dussen worden 101 bomen gekapt. Deze moeten wijken voor nieuwe bomen. In heel Altena worden bijna 500 bomen gekapt.

De gemeente moet voor elke gekapte boom een nieuwe terug planten. Waar dat niet op dezelfde plaats kan, plant de gemeente een boom in de buurt terug. De herplanting staat gepland in het voor- en najaar van 2020.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl