OM eist celstraf tegen inwoner van Veen

Foto: Archief
28 januari 2020, 19:29
Verlopen

VEEN - Het Openbaar Ministerie heeft 5 jaar cel geëist tegen een 49-jarige man uit Veen voor het runnen van een professioneel drugslab. Ook tegen een 27-jarige inwoner uit Sprang-Capelle is 5 jaar cel geëist.

Het drugslab werd in 2018 gevonden in een schuurtje bij een garagebedrijf aan de Kooihoek in Brakel. Met alle gevonden chemicaliën zouden volgens het Openbaar Ministerie meer dan 830.000 xtc-pillen gemaakt kunnen worden. De verdachte ontkende voor de rechter iets met het drugslab te maken te hebben.

De inwoner uit Veen verklaarde dat hij alleen wat rekjes aan het timmeren was. Op basis van camerabeelden, getapte telefoongesprekken en DNA sporen bestempelde de officier van justitie dit als ‘flauwekul’. Tegen de eigenaar van de garage, een 40-jarige man uit Brakel, eiste justitie twee jaar cel. De uitspraak in de zaak is op 4 maart.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl