Feestelijk slotconcert tijdens Jeugdmuziekdag Altena

Foto: Marianne Vissenberg
31 januari 2020, 20:47
Verlopen

ALMKERK - Op zaterdag 8 februari wordt in ‘t Verlaat in Almkerk de 10e Jeugdmuziekdag Altena georganiseerd. Ruim 90 jeugdige muzikanten uit de gemeente Altena hebben zich aangemeld om een hele dag muziek te komen maken.

Het thema is deze dag: ‘TOP!10’. Om 10.30 uur start de repetitie met het hele orkest. De reeds toegestuurde muziekstukken worden dan doorgespeeld. Na de lunch volgen er groepsrepetities en met opnieuw een gezamenlijke repetitie wordt de middag afgesloten. Om het programma te bepalen, is de hulp ingeroepen van 10 jeugdigen die vanaf 2011 met elke Jeugdmuziekdag Altena hebben meegespeeld. Zij mochten hun top 3 doorgeven van de nummers die vanaf 2011 op een Jeugdmuziekdag zijn uitgevoerd. Uit elk jaar wordt er op deze 10e Jeugdmuziekdag Altena één nummer gespeeld. Kees Treffers heeft zelfs een nieuwe tune geschreven voor deze 10e Jeugdmuziekdag: ‘Celebration of Youth’.

Vanaf 19.00 uur is het slotconcert en worden de muziekwerken die overdag zijn ingestudeerd ten gehore gebracht. Iedereen die hiervoor belangstelling heeft, wordt van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn, zodat u zelf kunt horen hoeveel plezier jeugdige muzikanten aan muziek maken beleven. De toegang is gratis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl