Tilburger bekent aandeel bij ramkraak in Sleeuwijk

Foto: Archief
8 februari 2020, 06:52
Verlopen

SLEEUWIJK - Justitie eist twee jaar en drie maanden celstraf tegen een 26-jarige Tilburger die betrokken was bij een ramkraak op juwelier ‘t Oude Schooltje in Sleeuwijk.

De verdachte bekende woensdag in de rechtbank zijn aandeel in de vernielingen en diefstal. In de zomer van 2017 werd de pui van juwelier ‘t Oude Schooltje aan de Nieuwe Es in Sleeuwijk geramd met een gestolen auto. Het voertuig bleef achter, maar de daders wisten te ontkomen.?Zij maakten bij de diefstal honderden horloges buit. De juwelier had voor anderhalve ton aan schade.

De Tilburgse verdachte bekende zijn aandeel in de ramkraak. Hij was naar eigen zeggen de avond voor de kraak gebeld met de vraag of hij wat geld wilde verdienen. Juwelier ‘t Oude Schooltje was afgelopen september opnieuw slachtoffer van een ramkraak. Ook toen reden de daders met een auto door de deuren naar binnen. De rechter doet 19 februari uitspraak.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl