Carnaval in Dussen krijgt nieuwe vorm

Foto: Altena TV
9 februari 2020, 13:33
Verlopen

DUSSEN - De carnaval in Dussen, oftewel Klaiendam, wordt dit jaar zoveel mogelijk gecentreerd op één locatie, de MFA de Dussenaar. Een samenwerking tussen de kasteleins van het dorp.

Carnavalsstichting de Klaitrappers viert dit jaar het 55-jarig jubileum. Jaren lang konden de carnavalsvierders hun heil vinden in diverse feestlocaties. Dit jaar is dat voor het eerst anders. De sportzaal van de MFA wordt omgetoverd tot ‘Feesthut’. Voor de organiserende kasteleins is het een uitdaging: “Samen hebben we de koppen bij elkaar gestoken om te kijken hoe we voor de lange termijn het programma van de carnaval in Dussen aantrekkelijk kunnen houden. We kunnen het voor iedereen leuk maken zonder dat de carnavalsvierders hoeven te kiezen waar ze heen gaan”, aldus Bjorn van der Westen.

Er moet wel veel gebeuren voordat de sportzaal van de MFA ‘carnavalsklaar’ is. “De MFA is ongeveer 2 jaar oud en de gemeente is heel zuinig op het pand”, zo zegt Van der Westen. De vloer wordt bedekt met rollen plastic en de wanden krijgen een beschermde bekleding. In het dak komt een complete licht en geluidsinstallatie te hangen die bijdraagt aan de ultieme carnavalsbeleving.

De carnaval begint dit jaar in Dussen met de grote optocht op 22 februari, aansluitend is de prijsuitreiking in de MFA de Dussenaar. Om in de stemming te komen wordt er proefgedraaid op vrijdag 21 februari.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl