Storm Ciara laat hulpdiensten opschalen

Foto: Niels Wolterink
9 februari 2020, 17:04
Verlopen

ALTENA - De zuidwesterstorm Ciara is tot dusver zwaarder dan verwacht. Deze zorgt reeds ook voor overlast in de regio. In Woudrichem is daarom een aparte brandweercentrale ingericht.

De brandweerkorpsen in de regio zijn reeds meerdere malen uitgerukt voor schade ontstaan door de storm. Onder andere in Eethen, Werkendam en Wijk en Aalburg zijn meldingen van overlast. De brandweer heeft een kazernecentrale ingericht in Woudrichem om de eventuele meldingen adequaat af te kunnen handelen. Hiermee wordt de centrale meldkamer via 112 ontlast.

Vele brandweerkorpsen in de regio bemannen de post continue om zo snel mogelijk hulp te kunnen bieden waar nodig. De teamleiders/bevelvoerders beslissen per post over hun inzet. Woordvoerder Jeff Evertse van de Veiligheidsregio laat weten dat waar nodig actie genomen zal worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl