Meejzingaovend van de Hankse fanfaore

Foto: Sint Caecilia
13 februari 2020, 12:31
Verlopen

HANK - Op carnavalsmaandag kan iedereen meezingen in ’t Uivernest in Hank. Muziekvereniging Sint Caecilia houdt dan een ‘meejzing-aovend’.

De fanfare speelt een heleboel liedjes die iedereen kent. Op het podium zingt een keur van zangers en zangeressen, die allemaal uit Hank komen, alle liedjes voor. Het publiek kan meebrullen zo hard als het wil. De microfoon gaat naar de Brabo’s, Els Domenie, Piet Weterings en Monique Wintermans, Fred van den Bosch, Petro van den Bosch, Jan Pistorius en Kees Govers, Jac Scheeren en Arno van Velthoven. ‘Nieuw’ in de rij zangers is Krisztian Szabo, geboren in Hongarije en al jaren woonachtig in Hank. Hij speelt bas in de fanfare, maar bleek ook over een goede zangstem te beschikken en geen podium-angst te hebben. Wat Krisztian en de anderen gaan zingen blijft een verrassing tot op de avond zelf.

Het concept van de meejzingaovend past overigens naadloos in de koers die de fanfare al een aantal jaren vaart. Dirigent Waldo van Wijk legt uit: “Als we tijdens een concert niet meer doen dan keurig onze noten blazen, dan haakt het publiek af. Mensen willen meer om van de televisie vandaan te komen. Daarom hebben we de thema-concerten geïntroduceerd. Het thema is het houvast voor het publiek en dat dompelen we onder in een mix van muziek, beeld, geluid, dans, decor en niet te vergeten zang. Op de meejzingaovend zal het niet anders zijn.”

Om zangers en zangeressen te vinden is geen probleem. Dirigent Van Wijk: “In het dorp Hank gaat bovengemiddeld veel zangtalent schuil. En ze vinden het allemaal heel leuk om eens een keer live met een groot orkest op te treden. Bij de repetities spat het plezier al vanaf.” De meejzingaovend begint op maandag 24 februari om 20.00 uur. De toegang is gratis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl