Vele vrijwilligers ruimen zwerfafval op in de Biesbosch

Foto: Facebookpagina CDA Altena
24 februari 2020, 10:08
Verlopen

WERKENDAM - Zaterdag gingen bijna honderd vrijwilligers onder begeleiding van boswachters de Biesbosch in bij Werkendam om zwerfafval te ruimen. In drie uur tijd werd 22 kubieke meter aan afval opgeraapt.

Het afval in de Biesbosch is een gevolg van het afval in de rivieren. Nadat het hoge water weer zakte, bleef op veel plekken in het natuurgebied zwerfafval achter. Volgens boswachter Thomas van der Es is het voor het eerst dat een dergelijke opruimactie, opgezet door Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en gemeenten werd georganiseerd. Nadat de opruimactie bekend werd gemaakt, was de animo direct groot en was de opruimactie vrijwel direct ‘volgeboekt’.

Dat de actie zo in trek is, komt volgens de boswachter waarschijnlijk doordat het afvalprobleem nu tastbaar is. Volgens de boswachter wil men ook niet met duizend man tegelijkertijd gaan ruimen en daardoor de bevers storen. Daarom worden de acties verdeeld. Er volgen er nog twee, inmiddels volgeboekte, acties in de komende weken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl