Beatrixziekenhuis vanaf donderdag weer open

Foto: Archief
4 maart 2020, 16:51
Verlopen

GORINCHEM - Op donderdag 5 maart gaat het Beatrixziekenhuis in Gorinchem weer volledig open voor nieuwe patiënten en bezoekers.

Eerder gold voor beide locaties uit voorzorg een opname- en bezoekersstop, nadat een met het coronavirus besmette patiënt op de intensive care verbleef. Alle medewerkers die direct contact hebben gehad met de besmette patiënt zijn in beeld gebracht. Medewerkers met gezondheidsklachten die in direct contact zijn geweest met de met het coronavirus besmette patiënt zijn getest.

De testresultaten die er tot nu toe zijn, zijn alle negatief. Dit betekent dat deze medewerkers niet zijn besmet met het coronavirus. Van een aantal medewerkers zijn de testresultaten nog niet bekend. Zij zijn later getest, omdat zij op een later moment klachten kregen. Het is veilig om het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en de Lingepolikliniek in Leerdam vanaf donderdag 5 maart weer te openen. De medewerkers die zorg verlenen en klachten hebben, zijn niet aan het werk. Het ziekenhuis is daarmee net zo veilig als elke andere plek in Nederland. Uiteraard blijft het ziekenhuis alert op corona.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl