Lezing over historie familiebedrijf Zwaluw Reizen

Foto: Historische kring Altena
9 maart 2020, 16:54
Verlopen

GIESSEN - De Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena heeft op dinsdag 17 maart een lezing op het programma staan over het familiebedrijf Zwaluw Reizen B.V. in Giessen. Een bedrijf dat al bijna 100 jaar bestaat en nog steeds actief is.

De familie Elshout is, zeker in zakelijk opzicht maar ook maatschappelijk gezien, van groot belang geweest voor het dorp Giessen en omgeving. Wanneer en door wie is het bedrijf echter opgericht? En hoe heeft de onderneming zich verder ontwikkeld en staande gehouden na de oprichting in de eerste jaren met veel concurrentie? Het zijn vragen die in de presentatie aan de orde komen. De jonge ondernemer Elshout is in de jaren twintig van de vorige eeuw mede bepalend geweest voor het ontstaan en de ontwikkeling van het openbaar vervoer in de streek.

De bijdrage, met veel beeldmateriaal, wordt verzorgd door Wim de Graaf. Hij is bestuurslid van de Kring. De bijeenkomst in ’t Dijkhuis aan de Kerkstraat 4 in Giessen begint om 19.30 uur en sluit aan op de jaarlijkse ledenvergadering. Iedereen is welkom. De entree voor niet-leden is vier euro.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl