Beatrixziekenhuis bereidt zich voor op grootschaliger uitbraak coronavirus

Foto: Redactie
14 maart 2020, 10:05
Verlopen

GORINCHEM/ALTENA - Het Beatrixziekenhuis bereidt zich voor om op grotere schaal patiënten met het coronavirus, of verdenking hiervan, op te vangen. Hiervoor worden de een aantal maatregelen doorgevoerd.

Alle geplande, niet urgente operaties worden per maandag 16 maart afgezegd. Alle medisch urgente operaties gaan wel door. Dit betreft spoedoperaties en behandelingen waarbij uitstel een negatief gevolg zou kunnen hebben op de verwachte uitkomst van behandeling. Patiënten worden persoonlijk geïnformeerd wanneer hun ingreep wordt afgezegd. Patiënten die geen bericht krijgen, kunnen er op rekenen dat hun operatie doorgaat. Er wordt een verpleegafdeling vrijgemaakt om op grotere schaal coronapatiënten te verplegen en te behandelen. Alle afspraken op de poliklinieken worden, indien mogelijk, omgezet naar telefonische afspraken. Alle niet noodzakelijke poliafspraken worden uitgesteld. Alle patiënten worden persoonlijk op de hoogte gesteld over wat er gebeurt met hun afspraak.

De zorg aan patiënten die al opgenomen zijn en aan acute patiënten gaat uiteraard door. Eén medewerker van het Beatrixziekenhuis is positief getest op het coronavirus. Deze medewerker verblijft nu thuis in quarantaine. Het is niet bekend via welke bron hij of zij besmet is geraakt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl