Nieuwe voorzitter en bestuurslid bij RTV Altena

Foto: Archief
6 april 2020, 12:04
Verlopen

HANK - In een extra bestuursvergadering van maandagavond 9 maart zijn Kees Braat uit Woudrichem en Sander van Strien uit Hank geïnstalleerd als nieuwe bestuurders van Stichting RTV Altena.

Kees zal de rol van voorzitter op zich nemen. Sander is aangetreden als algemeen bestuurslid. Met deze bestuurswijziging zet de omroepstichting een eerste stap om het profiel als omroep voor de gemeente Altena uit te gaan bouwen. Dit in navolging op het besluit op 6 februari 2020 van het Commissariaat voor de Media om RTV Altena aan te stellen als enige omroep in de nieuwe gemeente Altena.

Met de aanstelling van Kees als voorzitter is de functie van Kevin Joosten gewijzigd naar algemeen bestuurslid. “Het profiel van Kees Braat sloot naadloos aan bij de profielschets die we opgesteld hadden voor een voorzittersfunctie. Hij komt uit Altena, heeft veel bestuurlijke ervaring en hij is niet gebonden als radiomaker, televisiemaker of journalist”, aldus oud-voorzitter Kevin Joosten. Ook het profiel van Sander, die al vanaf de start van de omroep als vrijwilliger actief is, past erg goed. “Videocontent en social media is de afgelopen jaren in onze media stichting steeds belangrijker geworden. Daarin vult Sander als programmaleider van Altena TV het huidige bestuur perfect aan“, aldus secretaris Rik Verhagen.

Met de komst van twee nieuwe bestuurders is Kees van der Stelt na 5 jaar afgetreden waarmee het dagelijks bestuur nu uit 6 mensen bestaat. Alle contactgegevens van het bestuur zijn te vinden op de websites www.radioafm.nl en www.altenatv.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl