Zwaaien voor een glimlach, heel Altena zwaait

Foto: Fenneke Snippe
7 april 2020, 08:40
Verlopen

ALTENA - Nog voor de uitbraak van het coronavirus ontstond het initiatief in Altena om iets met zwaaistenen te gaan doen. Dit mooie initiatief, zwaaien voor een glimlach, heeft als doel dat mensen vaker naar elkaar gaan zwaaien.

Zeker in deze periode van sociale afstand is het een mooi middel om met elkaar in contact te komen. Daarom wil een actieve werkgroep juist nu aan de slag gaan om zwaaistenen mogelijk te maken. Een zwaaisteen is een stoeptegel met een vrolijke zwaaihand die voorbijgangers uitnodigt om naar elkaar te zwaaien. Je kunt deze stenen vinden bij mensen voor het huis of bij zorginstellingen.

Zwaaien levert een glimlach op. Uit onderzoekt blijkt zelfs dat er een positief stofje vrijkomt in je hersenen wanneer je glimlacht. Mensen met een zwaaisteen voor het huis geven aan vaker te glimlachen, vaker momenten van gezelligheid te ervaren en ze hebben vaker een vorm van contact met mensen van buiten. Dit alles geeft hen het gevoel deel uit te maken van het sociale gebeuren.

Heb je interesse in een zwaaisteen voor je huis, of ken je iemand die hier heel vrolijk van gaat worden? Stuur dan een mail naar zwaaisteenaltena@gmail.com.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl