Gratis vervoer voor zorghelden met #zorgheldenauto

Foto: Redactie
10 april 2020, 19:34
Verlopen

GIESSEN - Zorgmedewerkers die nu geen vervoer hebben, kunnen een beroep doen op Zorgheldenauto’s. Ook Wil Scherff met zijn autobedrijf uit Giessen zet zich in voor deze actie.

Het is een simpel concept: zorgmedewerkers die vervoer nodig hebben om op hun werk te komen, maar dat zelf niet hebben, kunnen gratis een auto lenen van het autobedrijf. Het idee is ontstaan bij een collega-autobedrijf in het westen van het land en werd al snel overgenomen in heel Nederland. Cijfers uit de rest van het land liegen er niet om. Er zijn al ruim 800 aanvragen voor auto’s en er zijn daarop al 600 toezeggingen gedaan. Er is altijd nog te weinig aanbod. Via een centrale website kun je een auto aanvragen. Je moet in het bezit zijn van een BIG-nummer, rijbewijs en je mag zelf geen auto op je naam hebben staan. De autobedrijven kunnen zich via dezelfde site aanmelden om mee te doen aan de actie.

Scherff heeft ook een ambulance laten bestickeren. Deze dient alleen om aandacht te vragen voor de actie. “Autobedrijven, verhuurbedrijven en leasebedrijven, om die wakker te schudden om mee te doen”, zegt Scherff. De actie is te vinden via www.brabantsezorgheldenauto.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl