Radio A-FM 12 uur lang in het teken van muziek van Nederlandse bodem

Foto: Studio Radio A-FM
26 april 2020, 10:08
Verlopen

ALTENA - Op Koningsdag staan de landelijke, regionale en lokale publieke radiozenders samen met een groot aantal andere stations in het teken van het Nederlands product.

Het doel van deze actie is om artiesten en musici van eigen bodem een steuntje in de rug te geven nu door de coronacrisis hun optredens komen te vervallen. Marc Visch, directeur-bestuurder brancheorganisatie NLPO: “Dit is een mooi initiatief en een belangrijk signaal naar de Nederlandse muzieksector. Het is mooi dat zowel de landelijke, regionale en lokale publieke omroep zich achter dit initiatief schaart. De band tussen de lokale omroep en muziek van eigen bodem is sterk, laten we dit op Koningsdag nog eens extra laten horen.”

Ook Radio A-FM doet op Koningsdag mee aan dit initiatief en geeft op eigen wijze invulling aan deze dag. “We hebben deze dag van 7.00 tot 19.00 uur gepresenteerde live-programma’s waar we alleen maar muziek laten horen van eigen bodem. Zeker niet alleen Nederlandstalige muziek, maar alle pareltjes uit de Nederlandse muziekgeschiedenis komen voorbij”, aldus programmaleider Michel Pruijmboom. Programmamaker Jan van der Stelt: “Het samenstellen van de playlist was geweldig om te doen. We hopen dat mensen gaan genieten van de muziek op deze ‘vreemde’ Koningsdag. Wij hebben er zin in!” De themadag op maandag 27 april is ook een symbool van eenheid: saamhorigheid houdt Nederland bij elkaar in deze tijd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl