Maak Altena b(l)oeiend!

Foto: Corrie van Suijlekom
28 april 2020, 17:01
Verlopen

ALTENA - Tijdens de uitdeelactie van vorige week is gebleken dat naast de boeren van Altena ook de inwoners enthousiast zijn om Altena b(l)oeiend te maken.

Via ‘drive-through’ waren door de Agrarische Natuurvereniging drie uitdeellocaties georganiseerd waarbij de RIVM-regels goed werden nageleefd. Vanwege de grote belangstelling zal komende week nog worden nageleverd. Naast de vele kilometers die door boeren zijn ingezaaid, zullen door heel Altena dan bloemenrandjes verschijnen. Voor een succesvolle opkomst van de bloemen wordt u gevraagd goed te letten op de zaai-instructie en te zorgen voor voldoende water.

Enkele buurtverenigingen hebben zich gemeld om gezamenlijk te zaaien en ook via de Altena-box van ‘Puur uit Altena’ hebben de mensen bloemenzaad ontvangen. Bovendien is in samenwerking met ZLTO een actie georganiseerd waarbij verschillende boeren komende week nog randen met zonnebloemen zaaien langs hun maispercelen. Alles voor de bio-diversiteit en om te kunnen genieten van een b(l)oeiend Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl